El carrer Yxart comptarà amb el primer parc infantil inclusiu del centre de Tarragona

El carrer Yxart comptarà amb el primer parc infantil inclusiu del centre de Tarragona

La conselleria d’Espais Públics iniciarà la reforma del carrer Yxart, en concret el tram entre els carrers August i Estanislau Figueres. En aquest espai crearà una àrea de jocs infantils inclusiva que revitalitzarà aquesta zona, la primera de la zona centre de Tarragona. El tram de carrer on es pretén crear aquesta zona d’esbarjo té actualment restringida la circulació de vehicles i, des de fa anys, es va anul·lar la seva connexió rodada amb Estanislau Figueres. “Aquest fet el fa apte per generar un espai de lleure infantil en una zona de la ciutat amb molta densitat d’edificació i amb pocs espais destinats als infants i, a més, serà un parc infantil inclusiu per nens amb discapacitats”, explica el conseller de Territori i Espais Públics, Xavier Puig.

L’àrea infantil consistirà en dos conjunts, per una banda hi haurà un joc modular per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 5 usuaris. Serà inclusiu i amb un recorregut per cadires de rodes. “Tindrà panells interactius de números, lletres, amb rellotge i música”, detalla el conseller Puig. També hi haurà un conjunt modular amb dues torres amb teulada per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 18 usuaris. També disposarà d’un túnel que comunica la xarxa d’escalar amb una de les torres, un tobogan i fins a sis panells interactius i inclusius amb jocs de música. El nou parc també comptarà amb dues molles i un balancí de fusta. “No seran espais diferenciats, si no seran inclusius i compartits per a tota la canalla. Volem que tot el parc pugui ser gaudit per tots els infants”.

El paviment de la zona infantil serà de cautxú sintètic per garantir la seguretat i minimitzar el risc de caigudes, ja que la superfície és sòlida i, al mateix temps, tova.

El cost de les obres és de 86.042 euros (IVA inclòs) i el temps de construcció és d’un parell mesos. Es preveu que estigui en funcionament a l’inici del proper curs escolar.  

Recordem que a mitjans de 2015 l’Ajuntament de Tarragona va enderrocar l’edifici que limitava el carrer Yxart amb Estanislau Figueres. Una operació que va suposar una inversió de 145.000 euros.

 

Notícia de tarragona.cat

You don't have permission to register